Untitled Document

Radno vrijeme: Pon - Pet 8:00 - 16.00

Pratite nas:

Zidne provodnice EPAF

Primena
Zidna provodnica EPAF služi za pouzdano zaptivanje kabla protiv prodora vode i gasa pri provodjenju kabla kroz zid. Kada se pravilno montira, sprečava prodor vode i vlage i pod dejstvom izuzetno visokog pritiska do 0,1 MPa izmedju zida i provodnice kao i izmedju provodnice i samog kabla. Konstrukcija provodnice omogućava izvlačenje kabla i montažu novog kabla u istu provodnicu. Kod izuzetno debelih zidova, zidna provodnica se može jednostavno nastaviti sa jednom drugom provodnicom.

Način izrade
Zidna provodnica EPAF sastoji se od galvanizovane čelične spirale preko koje se postavlja dugačka toploskupljajuća cev sa lepljivim slojem spolja i iznutra. Spoljni lepljivi sloj od specijalne smese poboljšava lepljenje sa različitim vrstama betona i brzovezivajućim cementima. Krajevi cevi su zaštićeni kapama kako bi se omogućilo uvlačenje kabla u kasnijem stadijumu. Kad se kabl uvlači, skinu se zaštitne kape, a lepkom oslojena cev se skupi oko kabla.
Kod kasnijeg izvlačenja kabla, cev se iseče na mestu završetka spiralne opruge sa jedne i druge strane. Povlačenjem spiralne opruge kleštima, ona puca na mestu koje je fabrički oslabljeno u tom cilju. Kao rezultat toga dobijaju se otvoreni krajevi provodnice koja omogućava zaptivanje novouvučenog kabla grejanjem toploskupljajuće cevi.

U proteklih 10 godina naša firma je projektovala i instalirala preko 500 trafostanica.

 

kontakt

Vukice Mitrović br. 40, Podgorica, Crna Gora
+382 20 655 079
+382 20 655 176

Galerija