Untitled Document

Radno vrijeme: Pon - Pet 8:00 - 16.00

Pratite nas:

Kablovski završeci za rasklopna postrojenja i transformatore tipa SHVT i THVT od 72 kV do 170 kV

Osnovni elementi konstrukcije

Izolator od epoksi smole sa usadjenim elektrodama formira spoj otporan na pritisak gasa izmedju rasklopnog postrojenja izolovanog gasom ili ulaza kabla u transformator i cilindra kablovskog završetka ispunjenog uljem. Isti je prstenom za pričvršćivanje spojen sa kućištem ulaza kabla.

Za pričvršćenje provodnika kabla mogu da se poruče svornjakčaure sa zavrtnjima sa kontrolom momenta otkidanja glave zavrtnja ili čaure za presovanje. Čaura odgovara použenim provodnicima od aluminijuma ili bakra i može da se modifikuje za jednožične provodnike. Za montažu čaure sa zavrtnjima nije potreban poseban alat. Toploskupljajuća cev od polimera, koja sadrži zaptivak otporan na ulje, hermetički zatvara cilindar i prelaz sa plastičnom izolacijom.

Konus za kontrolu el. polja od silikonske gume obezbedjuje kontrolu el. polja i može jednostavno da se montira bez posebnog alata zahvaljujući svojoj izuzetnoj elastičnosti. Područje izmedju konusa za kontrolu el. polja, izolacije kabla i kućišta od smole je ispunjen silikonskim uljem. Nastavci za popunu i puštanje gasa mogu da se montiraju na vrh kompleta sa zavrtnjem i osnovu kablovskog završetka.

Zaštitna korona može jednostavno da se spoji sa kablovskim završetkom za primenu u tečnostima za izolaciju.

U poredjenju sa standardima IEC 60859 i IEEE 1300 ovakva konfiguracija ima širu mogućnost primene a kod montaže mogućnost većih rastojanja.

Spoljni omotač kabla se prilagodjava preko sistema zaptivnih prstenova, koji drže pojedinačne zaštitne delove/zaštitu i armaturu kabla. Toploskupljajuća cev se koristi za zaptivanje zaptivnog prstena kabla.

Standardni položaj montiranja je vertikalan. Za horizontalnu ili obrnutu montažu postoje specijalni produženi cilindri za ulje.

U proteklih 10 godina naša firma je projektovala i instalirala preko 500 trafostanica.

 

kontakt

Vukice Mitrović br. 40, Podgorica, Crna Gora
+382 20 655 079
+382 20 655 176

Galerija