Untitled Document

Radno vrijeme: Pon - Pet 8:00 - 16.00

Pratite nas:

Ravne spojnice i spojnice sa prekinutom el. zaštitom tipa EHVS od 123 kV do 170 kV

Osnovni elementi konstrukcije

Spojnica se sastoji od čaure, adaptera za kabl – uključujući konus za kontrolu el. polja i glavno telo spojnice – koje se sastoji od Faradejevog kaveza i spoljnog omotača kod toploskupljajuće tehnologije.

Provodnici kabla se spajaju uz pomoć čaure sa zavrtnjima korišćenjem zavrtnja sa otkidanjem glave sa kontrolom momenta otkidanja. Čaura odgovara standardnim višežilnim provodnicima od aluminijuma i bakra a može jednostavno da se prilagode i jednožilnim provodnicima. Adapetri za kabl od silikonske gume, koji odgovaraju i različitim prečnicima izolacije kabla, obnavljaju područje spoja do ujednačenog prečnika. Ovim je omogućeno pokrivanje različitih prečnika kablova i to samo jednim glavnim telom za izolaciju spojnice. Stoga su prelazi preseka mogući bez ikakvih dodatnih komponenti.

Nije potreban dodatni alat za postavljanje kablovskih adaptera od silikonske gume i glavnog tela spojnice od silikonske gume zbog njegove izuzetne elastičnosti.

Sterzaljka za metalni omotač na vrhu čaure obezbedjuje savršeni prenos toplote i jednostavno spajanje. Prstenovi za prićvršćivanje drže adapter za kabl i dielektriku kabla na svome mestu.

Tokom montaže glavno telo se postavlja preko spoljnog omotača kabla. Ovim se maksimalno skraćuje dužina isečenog dela kabla i priprema samog kabla. Tehnologije za bezlemno spajanje sa konektorima se koriste za spajanje metalnih el. zaštita – bakarnih žica, metalnih omotača i CAS (naborani omotač od aluminijuma). Toploskupljajućom tehnologijom delova obrazuje se omotač kabla i barijera protiv prodora vlage.

Konstrukcija spojnice je slična i za spojnice sa prekinutom el. zaštitom bez obzira na nastavak el. zaštite. Specijalne komponente za zaptivanje omogućavaju primenu dvostruko izolovanih priključaka za uzemljenje a samim tim i primenu proverene toploskupljajuće tehnologije.

U proteklih 10 godina naša firma je projektovala i instalirala preko 500 trafostanica.

 

kontakt

Vukice Mitrović br. 40, Podgorica, Crna Gora
+382 20 655 079
+382 20 655 176

Galerija